Ik word blij van wat we maken

Hij wilde piloot worden, dus studeerde Bernd Keuning Aviation, maar al tijdens zijn studie kwam hij erachter dat hij railtechniek veel interessanter vond: ‘Aviation is werktuigbouwkunde toegepast voor de luchtvaart en toen ik in het derde jaar met mijn minor railtechniek bezig was dacht ik: dit is veel leuker dan wat ik tot nu toe heb gedaan.’

Voordat Bernd in het najaar van 2019 bij Logitech kwam werken was hij gedetacheerd bij een groot ingenieursbureau: ‘Ik zat daar niet slecht, maar wilde wel eens wat anders. Omdat ik gedetacheerd was, was dat vrij makkelijk en het gesprek met Logitech beviel meteen heel goed. Het was een gezellige en mooie plek en omdat het zo naast het station Driebergen-Zeist ligt ging mijn reistijd er ook behoorlijk op vooruit. En wat Logitech doet is uitgebreider. Het toezichthouden bij de uitvoering, het buiten werken en zien hoe het in de praktijk wordt uitgevoerd naast het werk op kantoor spraken me erg aan.’

Betrokkenheid en uitdaging
Na ruim 2,5 jaar bevalt het werken bij Logitech hem nog altijd uitstekend: ‘Het werk is leuk, de collega’s. Dat zeggen natuurlijk heel veel mensen, maar het is echt zo. De sfeer is hier eigenlijk altijd heel goed. En het werk is inhoudelijk bevredigend. Ik word blij van wat ermee gebeurt’, gaat hij verder. Bernd voelt zich dan ook erg betrokken bij de projecten die hij samen met zijn collega’s uitvoert: ‘Het zit hem erin dat bij spoor veel meer samenhang zit tussen de infrastructuur en het materieel. Het hangt allemaal heel erg met elkaar samen, want de infrastructuur moet specifiek gebouwd worden om het materieel te kunnen laten rijden. Je denkt dus heel erg in lijngebonden ontwerpen en dat maakt het interessanter dan andere disciplines. Ik word ook uitgedaagd om na te denken over oplossingen voor situaties die je niet op een gangbare manier kunt oplossen. Je moet weten wat mogelijk is en je afvragen: als ik dit doe, past het dan nog? Bij Logitech kijken we naar of het bouwbaar is en dan kom je soms op een oplossing die wat vreemd lijkt, maar wel uitvoerbaar. Die technische kant daar ben ik blij mee.’ Wat hij ook erg waardeert is dat alle projectleiders ook vakinhoudelijke kennis hebben: ‘Dan kun je één op één sparren over technische oplossingen.’

Bijdragen aan duurzaamheid
Fijne collega’s, goede samenwerking en uitdagend werk zijn niet de enige factoren die bijdragen aan Bernds werkplezier: ‘Het geeft ook voldoening omdat spoorvervoer duurzaam is. Er zit een hele keten achter en daarin zitten voelt als een positieve bijdrage.’ En het werk draagt bij aan beter en comfortabeler personen- en goederenvervoer, vertelt hij: ‘Wanneer je toezicht houdt bijvoorbeeld, moet je ervoor zorgen dat het goed loopt, alles aan het einde van de dag klaar is en weer goed en veilig in dienst kan. Vorige zomer ging er bij een project iets mis en dan moet je met de aannemer snel schakelen om het op te lossen. Het uiteindelijke resultaat kreeg daardoor een extraatje, maar het kan wel weer goed functioneren.’ Eigenlijk is hij best trots op zijn werk. Bescheiden voegt hij toe: ‘Ik wil niet opscheppen, maar vind het wel heel leuk als het mooi en netjes is uitgevoerd.’

Meer dan een fijne werkplek
De komende jaren hoopt Bernd vooral veel leuke projecten te scoren: ‘Ik vind wissels toch wel het leukst, dus nog eens een groot project met een wisselcomplex of een project midden in Amsterdam doen, daar zou ik wel naar uitkijken. Dan kun je echt mooie dingen maken. Maar ik ben heel tevreden met Logitech en met wat we doen, want we maken kwalitatief goede producten én het is hier heel gezellig.’ Eigenlijk heeft Logitech de verwachtingen die hij had toen hij begon meer dan waargemaakt: ‘Ik verwachte een plek waar ik de ervaring die ik al had opgedaan kon inzetten en iets meer afwisseling in het werk, en dat is allemaal waargemaakt, zo niet overtroffen! Als ik niet elk dag de trein naar huis zou nemen, zou ik het risico lopen dat ik te veel ga werken. Want vaak moet ik al gaan, maar had ik eigenlijk af willen maken waar ik mee bezig was.’

Ook werken bij Logitech? We komen graag met je in contact.
Heb jij een HBO werk- en denkniveau en lijkt het je leuk om bij een enthousiast, professioneel advies- en ingenieursbureau te werken in de railsector? Ben je analytisch goed, hou je van complexe vraagstukken en vind je het leuk om samen met anderen op zoek te gaan naar oplossingen? Bekijk dan onze vacatures of stuur een open sollicitatie naar g.eijkelenboom@logitech.nl met daarin je motivatie en cv.

Bernd Keuning_Logitech