Gezocht:

Flevokust Haven

(medior / senior) (V/M)

Of het nu gaat om goederen- of personenvervoer: Logitech Adviseurs & Ingenieurs is dé partner voor bedrijven en overheidsorganisaties die willen werken aan het ontwikkelen, ontwerpen, aanleggen en beheren van railinfrastructuur. Bij Logitech vind je gedreven collega’s die samen werken aan een duurzamere wereld door vervoer over het spoor beter en toegankelijker te maken.

Bij Logitech denken we vanuit vervoersprocessen. Wij ontwerpen en verbeteren railinfrastructuur en de bijbehorende voorzieningen én plaatsen deze optimaal in de omgeving.

Als Logitecher werk je aan uiteenlopende projecten tijdens verschillende fasen: van onderzoek en schetsontwerp tot oplevering, van railterminals tot remises en van emplacementen tot vernieuwingsprojecten.

Bij ons zit je niet in een functiehokje, maar heb je een rol in een projectteam die op dat moment het beste bij je past en waar jij jouw competenties en vaardigheden kunt benutten. En je werkt niet alleen binnenshuis, maar ook buiten. Daardoor sluit het onderzoek en ontwerp goed aan op de omgeving en realisatie van een project. Door op die manier met elkaar en onze opdrachtgevers samen te werken, groeien jij en ons bedrijf elke dag in kennis en kunde.

 

Wie zijn wij?
We zijn een hechte club van ongeveer twintig mensen. We vinden een goede teamsfeer en werken met plezier erg belangrijk, net als het leveren van werk van topkwaliteit. Dat kan alleen maar samen. Daarom zijn onze medewerkers eigenaar van Logitech, waardoor we onafhankelijk zijn en gericht op continuïteit. We hebben de ambitie om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van mogelijkheden voor goederen- én personenvervoer over het spoor.

Wie ben jij?
Voor de uitbreiding van onze organisatie komen we graag in contact met railinfraspecialisten en generalisten (medior/senior) (M/V) die onze ambitie delen om in een topteam onze publieke en private opdrachtgevers te adviseren met betrekking tot railvervoer en railinfravraagstukken.

Heb jij een HBO werk- en denkniveau en lijkt het je leuk om bij een enthousiast, professioneel advies- en ingenieursbureau te werken in de railsector? Ben je analytisch goed, hou je van complexe vraagstukken en vindt je het leuk om samen met anderen op zoek te gaan naar oplossingen? Stuur dan je sollicitatie naar g.eijkelenboom@logitech.nl met daarin je motivatie en cv. We komen graag met je in contact.

Acquisitie naar aanleiding van dit bericht wordt niet op prijs gesteld.

De regio Flevoland ontwikkelt zich sterk als logistieke hotspot, waardoor de goederenstromen van en naar Flevoland toenemen. En daarmee groeit ook de vraag naar multimodale vervoersoplossingen. Behalve voor vervoer over de weg of het water, ambieert provincie Flevoland ook om deze ontwikkeling een impuls te geven met behulp van een railterminal nabij Lelystad. Daarmee versterkt het de regio als vervoersknooppunt én wordt de logistieke concurrentiekracht vergroot, omdat vervoerders de mogelijkheid krijgen om voor nationale en internationale bestemmingen tussen verschillende modaliteiten te kiezen.

In samenwerking met de Stec Groep BV is onderzoek gedaan naar de groeicapaciteit van de markt voor spoorvervoer binnen en naar de regio Flevokust Haven. Daarbij werd gezocht naar antwoorden op vragen als: Welke spelers op de markt maken nu en in de toekomst gebruik van de terminal? Hoe groot is het potentiële volume aan goederen dat per spoor wordt aan- of afgevoerd? En welke trends en ontwikkelingen zijn van invloed op de vraag naar intermodale oplossingen? Logitech BV heeft zich hierbij met name gericht op de technische onderzoeksvragen. Welke terminalvariant past bij de vraag vanuit de markt? Welke kosten zijn hiermee gemoeid? En: wat is de meest optimale aansluiting op het hoofdspoor Almere-Lelystad-Zwolle?

Na afronding van dit onderzoek moet een helder inzicht zijn verkregen of en op welke wijze een railterminal in of nabij de Flevoland kan bijdragen aan een goed vestigingsklimaat voor bedrijven. Dat kan uiteindelijk resulteren in een ruimtelijke reservering voor een terminal nabij het industriegebied Flevokust Haven, waarmee de regio haar waarde als vestigingsplaats voor logistieke bedrijven kan verhogen en kan uitgroeien tot een belangrijk knooppunt voor goederenvervoer.

Voor meer informatie over dit onderzoek kunt u contact opnemen met: j.vanwees@logitech.nl