Spoorzoeken op terrein Cargill

In de jaren 90 ontwikkelde Logitech de railinfrastructuur op het terrein van Cerestar in Sas van Gent. De afgelopen tien jaar zijn de sporen niet gebruikt. Cerestar is inmiddels overgenomen door Cargill, die de wens heeft om opnieuw spoorvervoer te faciliteren. Logitech adviseert hen daarbij over het weer in gebruik nemen van het nog bestaande spoor, zodat er in de loop van dit jaar grondstoffen voor de zetmeelproductie per trein aangevoerd kunnen worden.

Inmiddels hebben we een meerjarenplan gemaakt met de eisen en normen om het spoor weer up-to-date te krijgen zodat hier wekelijks treinen kunnen gaan rijden. Om te beginnen hebben we een inspectie uitgevoerd van de sporen en wissels op de terminal. Tijdens die inspectie zag je – letterlijk – door de bomen het spoor niet meer.

Inmiddels zijn de bomen uit het spoor verwijderd en kon een aanvullende inspectie plaatsvinden.

Daaruit bleek dat de sporen vernieuwd moeten worden, waarvoor een bestek is gemaakt. Ook tijdens de uitvoering begeleidt Logitech de werkzaamheden. Als alles volgens planning gaat, zijn vlak voor de zomer de eerste maistreinen te zien, die na de zomer op reguliere basis zullen rijden.