Gezocht:

Groei railterminals in Nederland

(medior / senior) (V/M)

Of het nu gaat om goederen- of personenvervoer: Logitech Adviseurs & Ingenieurs is dé partner voor bedrijven en overheidsorganisaties die willen werken aan het ontwikkelen, ontwerpen, aanleggen en beheren van railinfrastructuur. Bij Logitech vind je gedreven collega’s die samen werken aan een duurzamere wereld door vervoer over het spoor beter en toegankelijker te maken.

Bij Logitech denken we vanuit vervoersprocessen. Wij ontwerpen en verbeteren railinfrastructuur en de bijbehorende voorzieningen én plaatsen deze optimaal in de omgeving.

Als Logitecher werk je aan uiteenlopende projecten tijdens verschillende fasen: van onderzoek en schetsontwerp tot oplevering, van railterminals tot remises en van emplacementen tot vernieuwingsprojecten.

Bij ons zit je niet in een functiehokje, maar heb je een rol in een projectteam die op dat moment het beste bij je past en waar jij jouw competenties en vaardigheden kunt benutten. En je werkt niet alleen binnenshuis, maar ook buiten. Daardoor sluit het onderzoek en ontwerp goed aan op de omgeving en realisatie van een project. Door op die manier met elkaar en onze opdrachtgevers samen te werken, groeien jij en ons bedrijf elke dag in kennis en kunde.

 

Wie zijn wij?
We zijn een hechte club van ongeveer twintig mensen. We vinden een goede teamsfeer en werken met plezier erg belangrijk, net als het leveren van werk van topkwaliteit. Dat kan alleen maar samen. Daarom zijn onze medewerkers eigenaar van Logitech, waardoor we onafhankelijk zijn en gericht op continuïteit. We hebben de ambitie om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van mogelijkheden voor goederen- én personenvervoer over het spoor.

Wie ben jij?
Voor de uitbreiding van onze organisatie komen we graag in contact met railinfraspecialisten en generalisten (medior/senior) (M/V) die onze ambitie delen om in een topteam onze publieke en private opdrachtgevers te adviseren met betrekking tot railvervoer en railinfravraagstukken.

Heb jij een HBO werk- en denkniveau en lijkt het je leuk om bij een enthousiast, professioneel advies- en ingenieursbureau te werken in de railsector? Ben je analytisch goed, hou je van complexe vraagstukken en vindt je het leuk om samen met anderen op zoek te gaan naar oplossingen? Stuur dan je sollicitatie naar g.eijkelenboom@logitech.nl met daarin je motivatie en cv. We komen graag met je in contact.

Acquisitie naar aanleiding van dit bericht wordt niet op prijs gesteld.

Logitech is als advies- en ingenieursbureau betrokken (geweest) bij veel railterminals en bedrijfsspooraansluitingen in Nederland. In 2021 was dat onder andere bij de advisering voor ca. vijftien bestaande railterminals en daarnaast bij de ontwikkeling, aanleg, uitbreiding of aanpassing van tien deels bestaande en deels nieuwe railterminals. Hiervan is de railterminal van Cabooter in Venlo bekend. Maar bijvoorbeeld Bertschi – in Terneuzen en Rotterdam – en GPS Amsterdam investeerden ook in terminalcapaciteit en mogelijkheden voor vervoer over spoor. Daarnaast neemt ook het aantal (haalbaarheids)onderzoeken toe met betrekking tot het realiseren van nieuwe spoorterminals. Flevokust Haven is hier een voorbeeld van, zoals te lezen is in het artikel: Flevokust Haven.

Wij zien een groei in de investeringen in overslagterminals voor rail, die past in de ambities die Nederland heeft als het gaat over duurzaam vervoer. Tegelijkertijd constateren we ook dat er nog veel te doen is om de logistieke keten, de capaciteit en betrouwbaarheid van het spoorwegnet te verbeteren. De overheid is verantwoordelijk voor voldoende, kwalitatieve en betaalbare capaciteit voor het spoorgoederenvervoer. De markt in al zijn verschijningsvormen en met zijn uiteenlopende belangen is verantwoordelijk voor goede en betaalbare logistieke ketens. Beide hebben nog veel te doen.

We zijn in Nederland op de goede weg, maar hebben nog vele stappen te zetten in de ontwikkeling van spoorinfrastructuur en digitalisering van de logistieke keten.